lördag 28 februari 2009

vilka skor!


Var det någon som hann få tag på de Balmaininspirerade skorna från Zara? De såldes slut på en gång - vilket jag kan förstå. Visst är de snygga?! Har själv inte fått tag på några utan den här bilden är lånad från Kenza.

fredag 27 februari 2009

lugnt och skönt


Åh så härligt med helg! Själv ska jag bara ta det lugnt. Ska hem en sväng till en kompis imorgon och kolla på hennes nya lägenhet annars inget planerat. Hoppas att det fortfarande är underbart väder imorgon - då ska jag ta mig en långpromenad dit. Tar nog bara 1 timme att gå dit och sedan 1 timme hem. Perfekt. Hoppas ni andra oxå får en härlig helg!

torsdag 26 februari 2009

slanket



Här är en perfekt present till alla - slanket. En filt med armar på vilket är perfekt då man alltid fryser om den. Den finns just nu på CoolStuff och kostar 479kr. Lite dyrt men jag tycker att den är superläcker. En röd skulle jag inte bli ledsen över om jag fick *blink, blink*

tisdag 24 februari 2009

rött och rosa






Här är lite nyheter som har kommit in på Brandos i tema rött och rosa. Första skon är från Wildflower, heter Emma och kostar 299kr. Nästa är från Friis & Company, heter Sunny och kostar 699kr. Den röda är från Replay, heter Lucy och kostar 699. Den rosa är från Ugg och kostar 1799kr. Perfekt nu när det fortfarande är så kallt ute. Min favorit är den röda från Replay.

måndag 23 februari 2009

skit oxå


Varför ska alltid folk ringa när man står i duschen? Har precis shamponerat in håret när jag hör att det ringer. Springer genom hela lägenheten så det blir vatten överallt (till sambon: ja, jag torkade upp efter mig) och hittar inte telefonen. Skit - sambon har gömt den igen, eller ja, han lägger den lite varsomhelst när han har pratat i den. Hittar telefonen - personen har lagt på. Då börjar min mobil ringa och jag fattar att det är till mig och inte sambon och då måste jag ju svara och blir då sjukt nyfiken på vem som ringer. Hittar inte den - var har jag lagt den? Följer ljudet och precis när jag får fram den lägger personen på. Skit - skyddat nummer. Vem kan det vara? Varför ringer alltid skyddat nummer när jag inte kan svara? Varför ska jag vara så nyfiken?

På tal om något helt annat - om du är frusen så har jag bästa jackan till dig - Woolrich artic parka. Den håller värmen i ner till -40 och är sjukt gosig. (Ang. bilden - ja jackan är enorm - men jag är frusen - bättre att klä sig ordentligt då.)


Uppdatering: Det var min älskade syster.

söndag 22 februari 2009

Gäspa


Sitter framför datorn och är sjukt trött. Först släktbesök igår, sedan födelsedagsfest och idag dop. Jättekul att ha mycket att göra och träffa många härliga människor men jag blir så otroligt trött. Tittar på högen med nationella prov. Har några kvar att läsa, måste och ska läsa klart dem om en stund. (Det var inte menat som gnäll, det är faktiskt roligt att läsa elevernas arbeten).

Eftersom sommaren kommer snabbare än man anar (trots härligt snöväder ute) kommer här ett bantningstips från Julia:

Matintag
Frukost: lösgodis
Lunch: billypizza
Middag: hawaii med kebabsås
Kvällsmat: förmodligen grillchips
Övrigt: vindruvor och ananasskivor

Träning
- Fram och tillbaka till kylskåpet
- Upp och ner för trappan med destination dator

fredag 20 februari 2009

Cool farmor


Innan jag rymmer iväg och äter min lyxmiddag vill jag bara skriva några ord om min coola farmor. Hon har börjat på en datorkurs och har nu varit och köpt en laptop. Är det inte häftigt! Jag vill oxå bli som farmor, att aldrig tycka att man blir för gammal för att lära sig något nytt, att aldrig vara rädd för att anta nya utmaningar. Är hon inte en inspiration och ett föredöme?

(klicka på bilden så syns den bättre. Blev inte så bra i litet format)

gör en god gärning


Även om det är lågkonjunktur och många har det skralt i plånboken så tycker jag ändå att man alltid kan ha en slant över för en liten god gärning. Jag vill tipsa om att ge en liten slant till någon av Sveriges katthem där eldsjälar arbetar gratis flera timmar i veckan med att rädda och ta hand om våra fluffiga små söta vänner som av olika anledningar inte kan/får vara kvar hos sina ägare. Ofta har de här katthemmen en väldigt skral ekonomi och jag tycker att det är väl värt om man kan bidra lite grand. Blev själv stödmedlem idag på Kattfotens katthem och det kostar bara 150:- per år, och andra katthem är till och med ännu billigare. Det kan man väl avvara för att rädda en katts liv? Eller varför inte adoptera en? Här är lite tips på olika katthem.

Kattfotens katthem, Halmstad

Stockholms katthem

Örebro katthem

Gefle Katthem

Finntorps Katthem, Nyköping


Slöinge katthem

Lycka


Idag är en riktigt bra dag! Jag är fortfarande glad sedan igår när en tjejkompis kom förbi på eftermiddagen. Alltid kul med besök. Sitter nu och äter en god frukost - ska sedan gå en långpromenad och njuta av att det är snö ute. Sedan ska jag titta på min absoluta favoritserie som jag upptäckte idag har börjat på sin 14:de säsong - AMAZING RACE!!! Har ni sett serien? Jag älskar den! Hihi, nytt avsnitt med Phil idag alltså. Den här underbara dagen avslutas med att sambon bjuder på lyxmiddag på Fridolfs. Kan det bli mycket bättre?

onsdag 18 februari 2009

Svart och vitt


Sitter och tittar på skor och hittade två godbitar. Den svarta kommer från Nelly och heter Gladiator High och kostar 499:- Riktigt nice i sommar! Den vita blev jag oxå förtjust i - tycker att den är supersöt. Den kommer ifrån Brandos av märket Ras och kostar 1449:-

Underbart väder!


Fast att solen inte skiner idag så är det helt underbart kallt och friskt ute. Nu ska jag pälsa på mig och gå en riktig långpromenad. Underbart!

(Nej, det är inte jag som tar sådana här fina kort, det är min bonussyster Freja. Jag har fått tillåtelse att "sno" dem lite då och då).

tisdag 17 februari 2009

Utmaning


Kul, nu fick jag min första utmaning (jag har ju inte ens haft bloggen i två veckor!)
Jag fick utmaningen av PetramedAochE.

REGLER
1. Länka till den som utmanade dig.
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade!

1. Jag dricker för mycket kaffe
2. Jag är svag för fina chokladpraliner
3. Jag älskar att äta på restaurang
4. Jag är gymnasielärare i svenska/psykologi
5. Jag tycker att jag har världens bästa jobb
6. Jag är väldigt rak - jag säger vad jag tycker
7. Jag tycker om att jobba fackligt (på bilden är det jag och Mirella som är i Skövde och pratar fackligt med lärarstudenter.)

Då jag inte har varit med i bloggvärlden så länge så utmanar jag färre än 7 men jag utmanar:

Lily
Julia
Freja
Kenza

måndag 16 februari 2009

vinst och konst


Efter en riktigt bra dag hos Sofie i Växjö så fortsatte den i samma anda ikväll när jag kom hem. Då låg ett mail i boxen om att jag har vunnit en supersöt klänning från SNORK genom bloggen PetramedAochE.

På tal om något helt annat - här är en perfekt present till någon som fyller jämt och som har allt: det är en tavla av min absoluta favoritkonstnär som heter Annlis Krüger. Hon gör sina tavlor på symaskin(!!) och de har en sån underbar humor. Hennes vernissager är rena nöjen och hennes tavlor passar till alla. Tavlan på bilden har jag som reproduktion hemma (Tack pappa!). Kika in på hennes hemsida för att se fler bilder på hennes tavlor.

söndag 15 februari 2009

Mamma är bäst!


Min mamma är bäst - man bara slår en pling och ber om hjälp och hon hjälper alltid till. Idag var hon en räddande ängel. Hade aldrig fått hem mitt skåp om inte hon hjälpt mig.

Tack så otroligt mycket för hjälpen! Mamma du är bäst som alltid ställer upp - älskar dig.

PS. Det blev skåpet till höger i inlägget längre ner. DS.

lördag 14 februari 2009

Köksångest



Glad alla hjärtans dag på er!
Vi började dagen med presentutdelning och jag fick bästa presenten av sambon - lyxmiddag. Han vet att bland det bästa jag vet är att äta god mat på restaurang. Tack sötnos!

Medan han satte sig och började jobba så åkte jag Halmstad runt för att leta efter ett snyggt skåp att ha i köket och fastnade för de här två inne på SEVERINS och jag vet inte vilken jag ska välja. De är totalt olika stil men båda passar in. Vilken tycker ni att jag ska välja?

fredag 13 februari 2009

NEEEJ

Attans! Självklart var Mackmyran slutsåld, inte bara i Halmstad utan i hela Sverige och slut hos leverantören. Anade det så jag får väl ställa mig i kö när de släpper Special:2. Fick med mig två flaskor vin istället som sparat till ett lämpligt tillfälle.

Ikväll ska jag ut med arbetskamraterna och det ska bli jättekul. Har inte bestämt mig vad jag ska ha på mig ännu.

torsdag 12 februari 2009

Mackmyra Special:01


Jag skrev om Mackmyra nedan - för dig som är finsmakare vad gäller whiskey så är detta verkligen något för dig. Sveriges första whiskeydestilleri ligger i Gävle och har du inte provat deras whiskey ännu så är det dags.

Jag såg idag att jag har helt missat att de har gett ut en special smak som heter just Special:01 så det blir ett besök till Systemet imorgon. Det här går att läsa på deras hemsida:

"En smak som varar längre En kall vinterkväll, en värmande eld som sprakar och ett gott sällskap att dela stunden med. Det är för sådana tillfällen vi skapat Special:01 - Eminent Sherry. En whisky att njuta och värmas av. En smak som varar länge. "

gillar du klack?



Gillar ni skor med klack? Jag har de röda och jag bara älskar dem! Såg att de hade fått in i massor av färger nu inne på BRANDOS. De kostar 699-799 och är av märket Blink och modellen heter Duchess. Priset är inklusive fri frakt. Sitter och funderar på om jag ska ha ett par svarta oxå...


onsdag 11 februari 2009

Alla hjärtans dag


Vad ska ni göra på alla hjärtans dag? Sambon är tvungen att jobba vilket är sjukt trist. Som tur är så jobbar han hemfrån just den dagen så vi får ju träffas iallafall :) . Och jag har en massa nationella prov som måste rättas så jag ska oxå vara tråkig och jobba då.

Om ni funderar på en romantisk weekend (även när det inte är alla hjärtans dag) så kan jag tipsa om Häckeberga slott. Det finns inte nog med ord som beskriver hur nöjda vi var när vi var där en helg.

För att läsa mer om Häckeberga gå in HÄR. God mat, vackra rum och vacker omgivning. Och om du gillar whiskey så kan du provsmaka (och köpa mer i baren) av den exklusiva svenska whiskeyn Mackmyra, läs mer HÄR.

måndag 9 februari 2009

Massage



Har äntligen fått tummen ur och bokat en massagetid. Är så äckligt spänd i nacken så det ska bli skönt att äntligen bli mjuk igen - längtar! På tal om längtar - nu är det snart lov och det ska bli sååå skönt. Visserligen ska jag jobba hemma en hel del men då kan jag ändå planera min tid själv. Och så ska jag hälsa på underbara Sofie i Växjö. Det ska bli så kul!!

Beach bunny 2009



Jag är löjligt förtjust i bikinimärket Beach bunny men är lite besviken på deras kollektion för 2009. I vanliga fall är det ångest över vilka som är favoriterna och tyvärr var det inte så svårt att välja iår. Den här lilla godbiten är dock en av mina favoriter. Om du vill ha en unik bikini på stranden är detta märket för dig. Om ni går in HÄR så kan ni se resten av kollektionen. Vill man inte beställa över deras hemsida så kan man köpa via Nelly. De har dock inte fått in dem ännu.

söndag 8 februari 2009

Hur har jag klarat mig utan?


Ni är säkert många fler än mig som spenderar timmar framför laptopen. Det är varmt i knät och lite besvärligt efter en stund. Efter ett tips från en annan blogg köpte jag hem en laptop-tray från Bosign - och det är det bästa köpet på länge! Fattar inte hur jag har klarat mig utan. Så om du inte har en laptopbricka eller letar efter den perfekta presentet så kan jag verkligen rekommendera detta!

Ni köper den på Bosign HÄR