torsdag 30 april 2009

myskväll och laptoptray

Hoppas att alla har en trevlig kväll nu när det är Valborg. Själva sitter vi hemma och har myskväll. Jag orkar inte gå ut och göra något när jag har jobbat hela dan. Var nere i stan och köpte hem lite nya ostar från Börje Olssons skafferi - gott gott.

Ska passa på att tipsa om ett perfekt presenttips oxå - Laptoptray. Det är en bricka som man ställer sin laptop på (eller frukost för den delen). Det är en bricka med en kudde under vilket gör att den är väldigt skön att ha i knät. Extra skönt nu när det är varmt ute att slippa ha en varm laptop i knät. Perfekt present och de finns i många olika färger och kostar bara 395-465kr. Jag bifogar bilder på våra laptoptrays. Dem som säljer dem heter Bosign och jag kan verkligen rekommendera dem. Supersnabb leverans och de är väldigt trevliga. Beställer man för över 500kr är det dessutom fraktfritt.

Om ni klickar på bilderna så får ni se alla brickor de har men ni får scrolla ner lite.

tisdag 28 april 2009

medlemskväll på Eva Salongen

Emelie bjöd med mig på medlemskväll igår på Eva salongen. Det var superkul! Det bjöds på vin och andra läckerheter och vi fick lära oss en massa om kaffe, hudvård, makeup och färganalys. När vi gick hem fick vi en generös goodiebag. Mycket nice! Tack Emelie för att du bjöd med mig.Här är Isabella, Emelies dotter. Hon ville visa den fina ballongen hon fått. Visst är hon söt!
Emelie - sjukt snygg som vanligt. Det syns att hon jobbar extra som modell.
Jag låtsas att jag är modell... hrm... behöver jag säga mer?


Här fick Emelie veta vilka färger hon passar i.

söndag 26 april 2009

Ett litet skratt på förmiddagen

Fick de här två länkarna av sambon och det är verkligen riktigt kul! Det är ett amerikanskt program som gör ett reportage i Sverige - om något som de kallar för Stockholm Syndrome. Jag ska inte säga mer - ni får se själva. :)

Del 1


Del 2

Enjoy!

söndag 19 april 2009

insikt

Kom till insikt idag tack vare sambons analys av hur vi är nu och hur vi var förr - konklusionen = vi börjar bli gamla. Anledningen?

Förr: gillade inte ost
Idag: var och handlade dyr ost och marmelad i en delikatessbutik igår och åt som efterrätt = vuxenpoäng

Förr: Lördagskväll = party
Idag: Lördagskväll = vad skönt att vara hemma = vuxenpoäng

Förr: Mmm, gatuköksmat
Idag: örk för gatuköksmat - onyttigt och äckligt. Jag lagar nyttig mat själv = vuxenpoäng

Förr: Fint väder - och?!
Idag: Fint väder - ja! Jag kan gå en långpromenad! = vuxenpoäng

Men den värsta är:
Förr: bra musik på MTV!
Idag: Vad är det för skit de spelar på MTV? Bättre musik förr. = pensionärspoäng


Ok - ni förstår va? Jag börjar bli gammal....

lördag 18 april 2009

Godmorgon


Underbart väder! Jag och sambon ska ner till stan några ärenden och äta lunch så vinnaren får presenteras i eftermiddag istället, hoppas att det är ok. Men den slutar ändå kl. 12.

Lycka till allihop och gå ut och njut av vädret!

tisdag 14 april 2009

back to work


Då var det dags för vardag och tillbaka till jobbet igen. Har haft en underbar dag idag - eleverna är verkligen härliga! Imorgon ska jag sitta på mitt första seminarium över nätet och det känns lite nervöst. Sambon hjälpte mig att installera kamera, mikrofon och det speciella chatprogram som vi ska ha. Men det går nog bra imorgon - bara inte tekniken sviker mig.

Ville bara slänga in ett presenttips oxå - den här underbara klockan har de fått in hos Kyssjohanna och den kostar bara 415:-. Helt underbar!

söndag 12 april 2009

slottsweekend Bäckaskog


Hemkommen efter en mycket social helg och vi har inte varit hemma sedan i fredags morse. Vi sov på Bäckaskog slott den här gången och det var väldigt lyckat. Det ligger mellan Kristianstad och Bromölla. Mycket god mat och supertrevlig personal. Fick tyvärr reda på strax innan vi skulle sova att det tydligen spökar på slottet - INTE kul för jag gillar inte spöken. Vi blev dock förskonade från detta och sov som kungligheter.

Det som var väldigt kul med slottet var att de hade den största delen av inredningen från 1800-talet och det användes. Vid konferenser sitter deltagarna och äter i kungens matsal på hans gamla möbler och dricker kaffe i salongen på även där gamla möbler. Vi spelade biljard på Oscar den I:s gamla biljardbord och det var kul! Inte alla som kan säga att de har spelat på en gammal kungs biljardbord.

Efter en mycket trevlig vistelse och en god natts sömn åkte vi och skulle hälsa på min bror. Han hade dock glömt detta och var småfull på väg till en grannby för att festa och sola - så det besöket får bli av en annan gång. Istället åkte vi hem till min mamma och våldgästade, åt lite god mat och snackade lite skit. Sen åkte vi till sambons familj och åt en riktigt god middag!! Sov över och dagen efter (läs idag) fyllde min pappas fru år så då åkte vi dit på kalas och mer god mat. Och nu är vi hemma. Hoppas er påsk har varit lika bra.

Mycket socialt dock så imorgon tänker jag vara totalt osocial...

torsdag 9 april 2009

Älskar påsk


Kikade ut ur fönstret innan och såg ett gäng påskkärringar och påskgubbar springa förbi. Så charmigt! Hann tyvärr inte ner för att ge dem en slant, förhoppningsvis så kommer det snart fler.

Jag har fått en gullig award av PetramedAochE. Tack!

Nu rymmer vi iväg och bor på slott och hälsar på en massa släktingar så jag får se när jag hinner uppdatera bloggen igen. Vill bara avsluta med ett underbart citat från en kollegas dotter:
"Mamma, det är faktiskt ditt fel om jag blir homosexuell, för du har sagt att det är helt OK om jag vill bli det."
Haha, det finns många spännande tankar inne i barns huvud. Älskar föräldrar som ger sina barn ovillkorlig kärlek.

Ha en underbar påsk!

PS. Skickar vidare den här awarden till: Lilja Medium och Johanna

onsdag 8 april 2009

god morgon


God morgon! Hade tänkt gå en promenad idag men kan inte säga att vädret lockar. Regn och tunga moln. Perfekt väder för att fortsätta att plugga. Har ganska många böcker att beta igenom. Funderar på att ha en liten tävling nu när besöksräknaren slår över till 1000 besökare.

Så här fint blev mitt hår efter besöket igår.

tisdag 7 april 2009

hundägare


Pappsen har gått och blivit hundägare. Visst är det en riktig sötnos?

ny människa


Ah - jag är en ny människa idag. Helkroppsmassage och äntligen slingat och klippt håret. Känns underbart!

Brandos har fått in en hel del nya skor, bl.a. den här annorlunda pjäsen från United Nude som kostar 2249:-.
Vad säger ni - HISS eller DISS?

måndag 6 april 2009

plugg, plugg


Nu är det påsklov! Härligt! Har dock massor att jobba hemma så jag blir sittandes hela dagen. Och på onsdag är jag inbeordrad så den dagen försvinner oxå. Läser till en 5hp kurs som jag ska försöka hinna göra så mycket som möjligt på nu när jag är "ledig". Den här boken hoppas jag nästan hinna klart med idag. Sedan blir det en promenad i det vackra vädret ner till gymet.

söndag 5 april 2009

fullt ös hela helgen





Hej!
Vad har ni gjort i helgen? Själv har jag haft fullt upp. Bio med sambo i fredags, lunch o fika på stan på lördagen och sedan åkte vi hem till några kompisar på kvällen. Idag träffade jag Paulina och hade riktigt trevligt. Sprang på en elev oxå som vi hjälpte att bära en sjukt tung symaskin till tågstationen. (Tar typ 10 minuter att gå från där vi sprang på henne. Hade varit taskigt att låta henne bära den själv).












Här är lite härliga favoriter som har kommit in till Paprikastore nu nyligen. Nu känns det verkligen som att sommaren snart är här!

torsdag 2 april 2009

Mackmyra special 02


Den första Mackmyra special tog ju slut innan jag hann få tag på någon så när nr. 2 släpps den 2 maj kommer jag och sambon att stå och köa utanför systemet. Ska bli en spännande upplevelse.
Special 02 kommer att ha en alkoholhalt på 50,6% och kommer att säljas i flaskor om 70 cl till ett pris av 693 kr/styck. De börjar som sagt säljas lördagen den 2:e maj och det är bara 12 000 flaskor som buteljtas upp.

Glassrån och ingefära
Special:02 – Jubileumsutgåvan är en kryddig whisky med toner av svensk ek, rostade glassrån, tjära och syrliga ingefärskarameller. En svensk maltwhisky, till minne av tiden som gått. För en optimerad smak är alkoholstyrkan justerad till 50,6 % med naturligt rent vatten från Valboåsen.


Någon mer som ska stå i kö för den här whiskeyn?

Syster yster



Shit vad jag saknar min syster! Även om jag är glad för hennes skull att hon har flyttat för det är det som hon alltid ha velat, dvs. att bo utomlands så tillåter jag mig ändå att vara lite ego och sakna henne och önska att hon vore hemma. Får alltid sådana saknadskänslor när jag har pratat med henne. Men då jag vet att hon trivs bra utomlands så vill jag ju inte att hon ska komma hem, fast jag vill det ändå - hänger ni med? :) Hon kunde ju ha flyttat till ett annat land lite närmare och inte valt det så långt bort man kan komma, men sånt är livet. Man kan inte göra alla nöjda och man ska se till sitt eget bästa först. Har jag tur så kanske hon ska på fotojobb i New York i sommar och då ska jag absolut åka och hälsa på henne. Hade varit så kul att få umgås själv med min syster.

Jag ska ha semester nästa vecka men måste ändå in och jobba på onsdag. Känns sådär. Visserligen lite spännande för jag ska jobba med en helt ny grej men samtidigt lite trist när man egentligen ska vara ledig. För övertid då jag egentligen har semester och det är bra för de pengarna kan komma väl till pass i sommar.

Här är en bild på min syster från ett fotojobb hemma i Sverige i somras, i Tylösand (kommer du ihåg syrran?)
Klicka på bilden så kommer ni direkt till hennes blogg.

onsdag 1 april 2009

Nervöst!


Jag har precis blivit intervjuad av en reporter från Lärarförbundet. De intervjuade mig om hur det var att börja jobba som nyutexaminerad lärare. Bild och intervju ska skickas ut till alla lärarstudenter som tar sin examen iår. Nervöst och spännande! Hoppas att hon tyckte att jag sa något vettigt.

Har ni blivit lurade idag? Eleverna har öst på med skämt för jag är så himla lättlurad. Men det är jättekul, jag bjuder gärna på det. Så det blev mycket skratt idag. :)

hihi, nu är våren äntligen här!!