söndag 31 maj 2009

inlägg no 100

Oj, redan inlägg 100. Här går det undan! Jag slänger upp lite bilder från igårkväll och passar på att säga ett stort tack till alla som var där! Det var en riktigt lyckad kväll som jag hoppas att vi snart gör om! Säger även grattis igen till Paulina som har tagit sin lärarexamen. (Egentligen tar hon den på torsdag men vi firade den igår).
Emma försöker få loss ett halsband ur Linas smyckestrassel
Paulina på golvet, ja, vad ska jag säga? Varför? Vet inte - men kul var det.
Jag försöker göra en riktig modellpose. Hmm, det är tur att det inte är jag i familjen som jobbar som modell. Hade nog inte gått så bra... Lina är söt som vanligt.

Paulina fällde kvällens bästa kommentar: "Ikväll är jag väldigt onaturligt vacker."

lördag 30 maj 2009

partaj och partaj

Vi hade terminens sista fackliga möte igår och vi gick ut och åt och firade efteråt. Idag var det egentligen tänkt att sambon skulle dykt men det blev ändrat. Så vi stack ner till stan istället. Hudterapeuten firade att hon har bytt lokaler så vi var förbi där på lite gott tilltugg och jag köpte en massa Thailonprodukter - mitt favoritmärke. Sedan stack vi ner till Skånskan chokladbutik som oxå har premiäröppning för sin nya chokladbutik nere i stan. Vi fick provsmaka några sorter och köpte med oss en del hem.

Nu sitter jag och klurar på en hemtenta som ska vara inne på fredag. Jobbar hela veckan så jag behöver få skrivit en del idag och imorgon så jag hinner bli färdig. Ikväll blir det partaj igen. Paulina tar sin lärarexamen (grattis, grattis) så det blir till att fira henne ikväll.


Skånskans chokladbutik. Killen på bilden var supertrevlig.
Hallandsgården. Supermysigt att fika här. Tyvärr, pga. renovering, öppnar de iår inte förrän på nationaldagen.

onsdag 27 maj 2009

Lillasyster

Skulle ha lagt upp de här bilderna tidigare men har liksom inte riktigt fått tummen ur. Min syster är modell för en kedja som heter Twentyone21. Butikerna är just nu inredda med stora bilder på min syster. Tycker att det är ganska häftigt faktiskt. Bifogar 2 bilder. Hon har en egen blogg om ni vill läsa mer, ni hittar den HÄR. Hon har inte ett lika vanligt liv som mig...

lördag 23 maj 2009

mer mat

Det blev ett besök nr. 2 till stan idag. Vi skulle ta ut pengar för att ta en fika på Hallandsgården. De tar nämligen inte kort där och gick förbi Jepson. De hade total utförsäljning i butiken så det blev en sväng inom där oxå. Vi gjorde 2 kanonfynd - ett varsitt par gymbrallor. Dem ena hade sambon tittat på innan men tyckt var för dyra så det passar ju perfekt nu att det var utförsäljning så vi fick dem till ett bättre pris.

När vi sedan kom fram till cafeet visade de sig att de hade stängt och inte öppnar förrän på nationaldagen eftersom de håller på att renovera. Trist. Så vi åkte ut till Maxi istället, köpte en räkbomb och åkte ut till Vildshärad och satt och käkade vid stranden. Inte helt fel. Jag har inte ätit Maxis räkbomb innan men kan verkligen rekommendera den - grymt god!!
Räkbomben!!


Vildshärad

mätt

Sitter nu och nästan exploderar efter en grymt god frukost. Vi stack ner till stan och köpte hem nybakad bröd och lite förmiddagsfika. Jag åt alldeles för mycket...

Blev inget nattdykande igår - det var sånt oväder och åskade så det får bli en annan helg.

Om ni är sugna att handla på Cocoo.se så får ni 15% rabatt om ni anger solomag.se i kassan.

Nej, nu ska jag sätta mig och plugga lite....

torsdag 21 maj 2009

Nattdykning

Sambon håller på att ta sin advanced open water dykcertifikat och imorgon så ska de ha nattdykning. Jag ska följa med och det ska bli jättespännande. Tyvärr så kan jag inte ta något dykcert då mina öron gör att jag inte kan dyka särskilt djupt. Så jag får nöja mig med att titta på.
Imorgon ska jag även träffa en barndomsvän som är på besök i Halmstad och det ska bli sjukt kul!! Saknar henne otroligt mycket.

Här ska det dykas imorgon kväll/natt.

tisdag 19 maj 2009

sommaren kommer för snabbt


Jag har fotat eleverna ganska mycket det här året och sitter nu och letar efter bra musik att ha till bilderna. En elev i klassen ska sen göra en snygg film med bilderna och musiken och bränna ner det på en skiva som vi ska ge till alla niorna i avslutningspresent. Sitter här och blir helt snyftig - herregud vad jag kommer att sakna dem!

Och Therese gick på mammaledighet idag :( Blir sjukt tomt utan henne oxå. Jag hoppas att både jag och Therese jobbar kvar vt-10. Blir tomt utan henne...

Sommaren kommer för snabbt...

söndag 17 maj 2009

Helsingör

Det har varit fullt ös i helgen. Igår var vi i Helsingör hela dan och strosade runt. Vi hittade faktiskt en affär som hade 2 flaskor kvar av Mackmyra Preludium 1. Vi funderade på att köpa en flaska men kom fram till att det var lite för dyrt. De kostade 6000 danska styck. Men lite sugna var vi - den finns ju inte någonstans!!

Tillbaka i Helsingborg gick vi ett varv där oxå. Det är verkligen en vacker stad. Sen åt vi indisk mat - underbart gott! Varför finns det inte någon indisk restaurang i Halmstad? När vi körde hem åkte vi förbi IKEA och det blev en ny bokhylla och lite smått. Förmiddagen idag har gått åt till att montera ner den gamla bokhyllan och måla om väggen där den har stått. Så nu sitter jag och tittar på färgen och väntar på att den ska torka. Sen ska nya hylla upp!!






Slottet i Helsingör
















Helsingborg

tisdag 12 maj 2009

vill du oxå bli en Simpson?


Vill du oxå se hur du ser ut som en Simpson? Klicka HÄR. Så här skulle min sambo se ut om han var en Simpson. Ganska likt faktiskt.

måndag 11 maj 2009

Att göra en plankstek


Fick en förfrågan om hur man gör plankstek - det är faktiskt löjligt enkelt. Det finns många sätt men jag gör det lätt för mig :)
Börja med att göra potatismoset så att det hinner svalna. Inte kul att spritsa det när det är varmt - jag vet - jag har provat! När mostet har svalnat kan man fixa till det andra som ska vara på plankan - men först - spritsa upp moset på plankan och in i ugnen på 200 grader. På plankan brukar jag ha kyckling - det är jättegott och inte så dyrt. Jag brukar även hacka och steka champinjoner att ha till. Stek dem gärna i vitlök. Stek kycklingen och champinjonerna så att de nästan är klara. Kolla plankan i ugnen - om moset börjar få färg tar ni ut plankan, annars väntar ni lite till. Lägg på kyckling, tomat och champinjoner och sänk till 175. Vill man ha varm bearnaise slänger ni på det oxå. Annars lägger ni på det när allt är klart, precis innan servering. Sedan in i ugnen i ca 10-15 minuter så kycklingen och svampen blir klar. Servera! Jättelätt.

1. Gör mos och låt den svalna
2. Spritsa och in i ugnen på 200 grader
3. Stek kyckling och svamp
4. När moset får färg - ta ut och sänk ugnen till 175.
5. Lägg på kyckling, tomat och svamp (och bea) på plankan
6. In i ugnen i 10-15 min.
7. Ev på med Bea - servera

Plankor säljs på nästan alla ställen som säljer köksgrejer som Duka och Cervera. Ni som bor nära Gekås - de finns där oxå.

PS. När ni spritsar - gör två streck i mitten så att det blir som två rutor. Se till att de håller "tätt" annars rinner såsen ut. En ruta till sås, en till kyckling och en till svamp eller annat tillbehör. DS.

lördag 9 maj 2009

Bio och långpromenad

Igår gick vi på bio och såg Star Trek filmen. Trodde att den skulle vara skit men var helt ok - riktigt bra ibland. Vi gick ner till stan och hem för de va så härligt väder. Sedan imorse gick jag ner till stan o köpte frukost så jag är rätt mör i benen idag. Men det är skönt att promenera när vädret är så fint. Efter frukosten var jag helt slut och la mig o sov en stund. Härligt!

Nu kommer Daniel o Malin hem till oss om 2 timmar o vi ska äta 3-rätters o bara ha mysigt. Vi har storstädat hela lägenheten o sambon är iväg o handlar medan jag sitter o tar de lugnt en stund. När han kommer hem blir det matlagning för hela slanten. Han ska göra en sallad med tonfiskbiffar o balsamicodressing till förrätt, jag ska göra plankstek till varmrätt och sedan gör sambon en paj till efterrätt. Sedan blir det nog att jäsa i soffan som gäller.

Här är en bild på hur jag tydligen skulle se ut om jag var en Simpson. Stämmer ganska bra :)

torsdag 7 maj 2009

Efter regn kommer sol

Vart tog sommaren vägen? Fast jag ska inte klaga. Jag föredrar att det är några dagars sol och några dagars regn. Då håller grönskan längre. Det är så trist när blommorna vissnar och gräset blir gult - som det var förra året. Var nere på stan en sväng idag och träffade Paulina. Alltid lika kul! Tyvärr hann inte Emelie dit så henne får vi träffa en annan dag. Hihi, vi bestämde även en utekväll. Ska bli sjukt kul att samla tjejerna!!

Här är en bild från Torup som jag kör förbi varje dag på väg till jobbet.

lördag 2 maj 2009

Tidig start på lördagen


Inte ofta vi ställer klockan på lördagen men idag var det ju en speciell dag så vi fick gå upp i tid så vi skulle få en bra plats i kön - och vilken kö det blev. Nu var vi där i god tid innan de öppnade men ca 10 minuter innan var kön väldigt lång. Hann inte fota tyvärr. Innan de öppnade gick de och delade ut nummerlappar till dem som skulle köpa Mackmyra för att undvika kaos när vi kom in. Och det var tur att vi var där i tid - vi fick veta att kl. 11.30 var alla whiskey slutsåld. Och den är redan slut på flera ställen runt om i Sverige.

Efteråt gick vi till Espresso House och åt frukost. Alltid lika trevligt. Skönt att sitta ute nu när det är så varmt. Sedan blev det lite shopping på stan och nu är vi till slut hemma. Nu ska jag sätta mig och jobba lite och sedan blir det en lur i trädgården.

fredag 1 maj 2009

Imorgon gäller det

Då släpps Mackmyra Special 2. Vi har noga kollat upp var i Halmstad det finns mest flaskor och det blir att stå i kö utanför Eurostop imorgon eftersom dem kommer att ha flest flaskor. Ska bli spännande att stå i kö utanför Systemet - det blir en ny upplevelse.

Dagen idag har varit helt underbar. Satt ute och solade på förmiddagen och sedan stack vi ner till stan och minglade runt och åt en sen lunch. Sprang på Paulina oxå. Blir alltid så glad av att träffa henne! Nu sitter jag och strökollar på TV och imorgon blir det plugg för hela slanten!!


(Kan ju nämna att Mackmyra - Den första utgåvan, som min sambo fick av min far i 30-års present, är listad som en av världens 11 bästa whiskeys.)