måndag 27 juli 2009

Hemma igen

Jaha, då var man hemma i Sverige och tillbaka på jobbet igen. Eller ja, officiellt börjar jag inte förrän 5 augusti men har mycket att förbereda så här planeras det lektioner och jobbas för fullt. Ser verkligen fram emot terminsstarten och att få träffa eleverna.

Tar en liten paus och slänger upp några av mina favoritbilder från Azorerna. Det var inte lätt att välja - 296 bilder tog vi totalt. Det säger en del om hur vackert det är där.

Jag ska inte tråka ut er med att berätta om allt vi har gjort för det skulle bli för mycket text men bland det roligaste var att vi hyrde hästar och red i djungeln, sambon dök, badat i vattenfall och ungdomens källa och vi gjorde många långpromenader.


Det fanns många vackra byggnader. Den här bilden är från Ponta Delgada som är huvudstaden på Azorerna. Ser ni mönstrerna på marken? Det är små stenar som de har lagt i fina mönster. Så här såg det ut i alla städer på ön San Miguel. Massor av vackra mönster överallt.Här är en bild från när vi är ute och vandrar i djungeln på östra delen av San Miguel.Ett vattenfall som vi badade i. Det var svinkallt! Men jag badade :)

Det är mycket vulkanisk aktivitet på ön. Här ryker det svavel ur marken borta vid Furnas.


Här är vi uppe på en kraterkant och blickar ner på de berömda Tvillingsjörna. Ser ni byn därnere? Vår promenad började där och vi har gått hela vägen upp på kraterkanten och runt halva. Sedan gick vi hela vägen tillbaka oxå. Det var en promenad som hette duga.Här är en bättre bild utan all dimma. Vädret ändrade sig snabbt. Visst är det vackert?
Här är vi vid ungdomens källa, i parken bredvid. Färgen på vattnet är samma i ungdomens källa. Ser lite läskigt ut. Det är svavel som har färgat det. Vattnet var dessutom varmt då det kommer från en varm källa.


Det finns många ananasodlingar på ön och här ser ni en liten miniananas - inte mer än ca 3 cm. Så den har en bit kvar att växa.

8 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder.

  Sv: Ja, man kan ju undra. Hade varit en sak om dom provat äta det och tyckt det var äckligt men när dom tycker det är gott blir man fundersam haha ;)

  SvaraRadera
 2. Riktigt vackert... Välkommen hem!

  SvaraRadera
 3. Ååååh så vackert!
  Välkommen hem. Så fina bilder!

  SvaraRadera
 4. Sv: Exakt. Men man får skylla på att det är semester helt enkelt!:)

  Vilka underbara bilder! Välkommen hem får man ju säga då!

  SvaraRadera
 5. åh vilken fin blogg du har =D

  Nu har jag chans att bli veckans blogg! =D rösta gärna på mig! http://lillsazza.blogg.se/2009/july/rosta-pa-veckans-blogg.html

  Tack på förhand =D

  Kramar / Mirlinda

  SvaraRadera
 6. Grattis! :) Du har vunnit tävlingen på Robins Garderob i samarbete med www.creativelounge.se/shop

  Maila mig dina uppgifter på
  info@creativelounge.se

  Du kommer att presenteras inom kort som vinnare på bloggen! :)

  Mvh Evelina Robins Garderob

  SvaraRadera
 7. Vad underbart ni verkar ha haft det!

  Kram!

  SvaraRadera